Dagrapport #76

Men

Neme het overgebleven eten van gisteren. Dat was een ongare lasagne zonder lasagne bladen maar met fettuccine pasta. Wel goed op smaak maar best wel ‘al molar’. Niet zo al dente. Gooien het in een pan doen er water bij. Twee maggiblokjes een aardappel in stukjes erbij. Een wortel in stukjes erbij. Het restje ‘chunky’ pastasaus erbij. En koken maar. Een half uurtje.
Resultaat is een heerlijke boeren aardappel tomatensoep. Ik voeg er zelf de term boeren aan toe aangezien het een lekkere dikke gevulde soep is. Alle boeren weer boos.
Beetje geraspte kaas eroverheen en spek erdoorheen en smullen maar. Het warme middagmaal van vandaag. Ik ben er dol op. Eén pans gerechten.
Mark bakt vandaag een nieuw brood dus voor morgen hebben we in ieder geval makkelijk voedsel. Morgen gaat het 27 knopen waaien. Aldus predict wind. Meestal klopt het wel. Met de vlagen erbij zit je dan wel tegen de Bft 7-8 aan. Dan heb je een bonkig schip onder je kont. Lastig gourmet koken. Maar dat hebben we vaker meegemaakt. Verhongeren neemt veel meer tijd in beslag dan ervoor zorgen dat je de boel heel houdt in slechter weer.
Het begint eigenlijk sinds vanochtend een beetje op te warmen. De zee is twee graden warmer en de ergste windchill is er een beetje vanaf. We zitten dan ook op 23 graden zuiderbreedte. Dat is op Noorderbreedte ter hoogte van Mauritanië tussen Kaap Verdië en de Canarische weilanden in. Ik kan me voorstellen dat het daar warmer is. De albatrossen waren er weer, de stormvogels en kleine meeuwtjes ook. De Chinese visboot mocht ook niet ontbreken en de koelkast staat steeds minder aan. Dat rotding blijft een stroomvreter van jewelste.  
We gaan lekker vooruit. Als we het tempo vol kunnen houden dan zouden we zaterdagmiddag ter plaatse kunnen arriveren.
Dat zou wel eens ongunstig kunnen zijn want voor zover ik weet houden die Engelsen erg van hun weekend rust.
Gelukkig zeggen ze altijd politely no.

Relax don’t do it.
 
Groet Mark en Ton